Zadzwoń i zamów +48 733 682 067
Mamy dla Ciebie najlepsze rozwiązanie!
![]() |
Suszarka niezbędna w każdej kuchniSuszarka do owoców i warzyw to urządzenie, które powinno znaleźć się w kuchni każdego sympatyka zdrowego żywienia. Dzięki niej możesz przez cały rok delektować się smakiem grzybów, warzyw i owoców, bez dodatku konserwantów i innych sztucznych składników. Dodatkowo pozwoli ona na suszenie kwiatów, roślin medycznych, ziół oraz przygotowanie musli. Wydajne suszenie grzybów, owoców, warzyw |
![]() |
Cyrkulacja gorącego powietrzaZarówno sposób użycia, jak i proces suszenia są niezwykle proste. Wystarczy uprzednio przygotowane produkty rozłożyć na sitach i ustawić odpowiednią temperaturę, w jakiej chcemy suszyć żywność. Strumień ciepłego powietrza zacznie cyrkulować pomiędzy górną pokrywą, sitami suszącymi oraz podstawą, odparowując zawartą w owocach i warzywach wodę, ale zachowując ich smak i aromat. Suszarka marki HanksAir model SW-11 działa na zasadzie cyrkulacji gorącego powietrza, które odprowadza wilgoć z produktów żywnościowych umieszczanych na specjalnych tackach. Dzięki procesowi odparowania wody w 60% -70% suszone produkty uzyskują trwałość. |
|
|
Razem z suszarką otrzymujesz dokładne tabele dotyczące przygotowania, czasu oraz sposobów sprawdzenia wysuszenia produktów |
|
|
|
![]() |
Łatwe kontrolowanie przebiegu suszeniaCały proces suszenia trwa kilka godzin w zależności od rodzaju suszonego produktu. Konstrukcja i transparentna obudowa suszarki pozwala w łatwy sposób na kontrolowanie całego przebiegu suszenia produktów. Łatwo wymienialne tacki umożliwiają swobodne przekładanie ich podczas pracy urządzenia. Dzięki takiemu procesowi suszenia, przez cały rok można delektować się owocami, warzywami czy grzybami bez dodawania jakichkolwiek sztucznych konserwantów. Wysoka jakość wykonania |
![]() |
Jak suszyć grzyby?Grzybów przed suszeniem się nie myje! Trzeba je oczyścić z resztek ściółki i innych zanieczyszczeń. Można suszyć smardze, koźlaki, kurki a nawet pieczarki. Najlepszy i najbardziej aromatyczny susz otrzymuje się z kapeluszy borowików. Kapelusze i trzony można suszyć w całości, ale trzony można pokroić na krążki o grubości 0,5-1 cm. |
![]() |
Suszarka do żywności nadająca się do przygotowania
|
![]() |
O tym warto pamiętać
|
![]() |
Opis urządzenia
|
![]() |
Wymiary sita► Średnica sita to aż 31cmDuża pojemność dzięki pakietowi pięciu sit |
![]() |
Certyfikaty potwierdzające wysoką jakość i bezpieczeństwoUrządzenie jest zgodne z wymaganiami dyrektyw:
|
![]() |
W zestawie
|
Energooszczędna suszarka - godzina użytkowania to zaledwie 16 groszy |
|