Zadzwoń i zamów +48 733 682 067
Zgrzewarka próżniowa BLOW VS-01 do żywności została zaprojektowana z myślą o zgrzewaniu foli/rękawów o maksymalnej szerokości 28 cm. To wszechstronne urządzenie umożliwia nie tylko przedłużanie świeżości produktów spożywczych i przygotowanych potraw, ale także przyrządzanie dań metodą sous-vide, czyli „w próżni”. Sous-vide to technika gotowania mięsa, ryb i innych produktów spożywczych w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach (w kąpieli wodnej lub parowej) w temperaturze, która nie przekracza 100⁰C.
Zgrzewarka umożliwia zgrzewanie woreczków, co jest przydatne również przy przygotowywaniu wędlin dojrzewających oraz peklowania mięsa na sucho, co przyspiesza proces przygotowania. Dzięki temu urządzeniu możliwe jest także wydłużenie okresu trwałości produktów spożywczych, zabezpieczenie ich przed zmianą wilgotności, przenikaniem aromatów oraz zahamowanie rozwoju bakterii tlenowych.
Używanie zgrzewarki próżniowej ma wiele zalet, zarówno w kontekście domowym, jak i komercyjnym:
Maksymalna szerokość zgrzewania: | 28 cm |
Moc: | 110 W |
Zasilanie: | 220-240V ~50/60Hz |
Wymiary: | 39 x 15,5 x 8 cm |